Meny

Krisesenter mangler støtte – kan bli lagt ned

Ruth Grung fra Arbeiderpartiet forstår ikke hvorfor det har tatt så lang tid med å få innvilget støtte til krisesenteret i Bergen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergen (NTB): Det anerkjente Senter for krisepsykologi i Bergen har så langt ikke fått statlig støtte. Nå risikerer senteret nedleggelse.

Krisesenteret har i 25 år rykket ut i nasjonale krisesituasjoner. I tillegg satser senteret på sorgforskning. Flere forskere har nå sluttet eller må slutte fordi de ikke har fått statlige penger til forskning og drift, skriver Bergens Tidende.

– Det er en skam for Norge at dette ikke er blitt løst ennå, sier Atle Dyregrov, som startet senteret sammen med Jakob Inge Kristoffersen. I 2012 underskrev de en intensjonsavtale med Helsedirektoratet, men ingenting har skjedd. Til nå har senteret klart seg takket være Egmontfondet og egne midler.

– Jeg tror vi sliter med å få midler fordi vi ikke er nær der makten sitter. Jeg har ikke vært så opptatt av det politiske. I etterkant ser jeg at det burde jeg har vært, sier Dyregrov.

Universitetet i Bergen ønsker å overta senteret, men trenger da rundt ti millioner til å betale for stillingene. Ruth Grung (Ap) i helsekomiteen har engasjert seg.

– Dette er et nasjonalt og internasjonalt kjent senter som vi bør ta vare på. Jeg skjønner ikke hvorfor det skal ta så lang tid å få på plass en ordning som gir dem midler til å fortsette, sier Grung. (©NTB)

Populært