Meny

Fotballflukt fra Tyrkia, men Linnes trives

Tyske fotballklubber vender Tyrkia ryggen etter kuppforsøket i sommer, men Martin Linnes føler seg helt trygg i Istanbul. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Turistene svikter Tyrkia, og det gjør også fotballklubber som pleide å legge vintertreningen til landet. Men Tyrkia-proff Martin Linnes stortrives og føler seg helt trygg i Istanbul.

– Livet der er veldig bra, selv om det har gått litt opp og ned fotballmessig. Istanbul er en fantastisk by, og folkene der er veldig fine. Det er klart det har skjedd noen ting der, men siden i sommer har det vært veldig stille og rolig, og det er veldig ålreit å gå rundt i byen. Jeg og familien har det veldig fint der, sier Linnes til NTB.

Forrige vinter la hele 18 tyske proffklubber (1. og 2. Bundesliga) treningsleiren i januar til Tyrkia. De fleste av dem var i Belek, der det er investert store summer i anlegg og infrastruktur for fotballtrening. Kommende vinter velger ingen tyske klubber Tyrkia.

Årsaken er terrorfrykt og bekymring for den politiske situasjonen i Tyrkia, skrev fotballbladet Kicker i et oppslag denne uken.

– Det er vel på grunn av hendelsene fra i sommer. Det var ikke bra i det hele tatt, men vi som bor der og andre som kjenner litt til det vet at kuppet var et engangstilfelle. De fikk kontroll på det veldig raskt, og det er ikke fare for at det skal skje igjen i tiden som kommer, sier Linnes.

Det er ifølge Kicker derimot fare for et konkursras i «fotballindustrien» i Belek, der ikke bare de strøkne fotballanleggene, men også mange luksushoteller har fått en stor del av sine inntekter fra fotballklubber.

Populært