Meny

Aleesami sikker på at det snur

Haitam Aleesami opplever sportslig motgang både i klubb- og landslag, men nyter personlig stor tillit og er sikker på at begge lag greier å snu motgangen. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haitam Aleesami er vant til suksess på fotballbanen. Nå opplever han motgang både med klubb- og landslag, men han er sikker på at det snur.

– Utenfor fotballbanen er livet i Italia fortsatt veldig bra, med solskinn og varmt vær. På banen har det vært litt annerledes, for nå har vi tapt en del kamper. Det er en utfordring, sier Palermo-proffen til NTB.

Etter fem strake tap er Sicilia-klubben nest sist i Serie A.

– Det er lenge siden jeg har vært med på noe som dette. Under tiden i IFK Göteborg vant vi de fleste kampene. Men jeg lærer mye av det. Det er en helt annen erfaring, og det er bare å jobbe enda hardere for å snu det og begynne å vinne kamper igjen.

Selv om Palermo har motgang, opplever Aleesami stor tillit og spiller hver eneste kamp.

– Det er kult å være en del av Serie A, som er en veldig bra liga, en tøff liga med tekniske og raske spillere. Taktisk er de kanskje best i verden. Vi må lære oss ikke å slippe inn mål, for med en gang vi kommer under blir det veldig vanskelig å score, sier han.

– Vi har et ungt lag som er på vei oppover og tar steg for steg. Jeg er rimelig sikker på at vi kommer til å klare oss.

Støtte

Mye av det Aleesami sier om Palermo kan også sies om landslaget, som tross seieren over San Marino i oktober har tapt fire av sine fem siste kamper. Han vil ikke si hvor det blåser hardest i motgang, i Palermo eller på landslaget.

– Det er vanskelig å sammenligne. I Palermo er det kamp hver helg. Selv om vi har tapt, har vi spilt bra. Supporterne er på vår side og støtter oss. Vi er ikke blitt overkjørt, men har underholdt på hjemmebane og skapt mye, sier han.

– Vi har en veldig engasjert trener som er minst like sulten som oss, og jeg er ikke redd for at vi skal havne i Serie B. Dette kommer til å snu.

100 prosent

Han tror det vil skje også for landslaget, selv om det knapt kan sies å ha fått like massiv støtte fra supporterne. Selv nyter han iallfall stor tillit også der og er blitt lagets selvskrevne venstreback.

– Vi ses ikke så ofte, og da kommer alt på en gang når det går dårlig. Nå handler det om å utnytte muligheten vi har i Tsjekkia. Vi må stå sammen, og alle må utføre sine arbeidsoppgaver 100 prosent. Da er jeg rimelig sikker på at vi kommer til å snu motgangen, og plutselig kan bildet være helt annerledes, sier Aleesami.

– Det er bare å kjøre på.

Populært