Meny

Nye protester mot Trump i USA

En demonstrant gir tydelig uttrykk for sin mening om valgvinnere Donald Trump. Foto: Carlos Barria / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For andre dag på rad er det demonstrasjoner flere steder i USA etter at Donald Trump vant presidentvalget. Urettferdig, mener Trump.

«Vi har nettopp hatt et veldig åpent og vellykket presidentvalg. Nå er profesjonelle demonstranter, oppildnet av mediene, ute og protester. Veldig urettferdig!» skriver Trump på Twitter torsdag kveld.

I hovedstaden Washington gikk rundt 100 mennesker i tog fra Det hvite hus, der Trump møtte president Barack Obama, til hotellet Trump International. De ropte «Love Trumps Hate». Sammen med slagordet og emneknaggen #notmypresident er dette en av gjengangerne blant Trumps motstandere.

– Denne generasjonen fortjener bedre enn Donald Trump, sier 17 år gamle Lily Morton til nyhetsbyrået Reuters. Hun kom til demonstrasjonen sammen med klassekamerater fra videregående skole.

I San Francisco gikk over 1.000 elever fra minst 10 forskjellige skoler med regnbueflagg og plakater mot rådhuset i byen. I New York legger folk igjen fargerike post-it-lapper med korte beskjeder som «Er jeg den eneste som er redd?», «Jeg er sint» og «Jeg trenger en klem». Over 3.000 har så langt uttrykt sin mening på denne måten på en vegg ved Union Square på Manhattan. Også andre steder i landet har elever, studenter og andre protestert torsdag.

Onsdag var det større demonstrasjoner i blant annet New York, Chicago, Boston, Philadelphia, Portland, Austin, Los Angeles, Seattle og Washington.

Populært