Meny

Angrep på muslimske studenter i California etterforskes

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Los Angeles (NTB-AP): Politiet ved to universiteter i California etterforsker to overfall på kvinnelige, muslimske studenter torsdag. En av hendelsene beskrives som hatkriminalitet.

Ved San Diego State University gikk to angripere mot en muslimsk kvinne mens de «kom med kommentarer om valgvinner Donald Trump og om muslimer», opplyser politiet ved universitetet. Kvinnen ble fraranet vesken, ryggsekken og bilnøklene sine, og de to stjal bilen hennes. Saken etterforskes som et tilfelle av hatkriminalitet, i tillegg til personran og biltyveri.

– Kommentarer rettet mot studenten tyder på at hun ble plukket ut på grunn av sin tro og fordi hun var tradisjonelt kledd og brukte hijab, sier rektor Elliot Hirshman og politisjef Josh Mays i en felles uttalelse.

En annen kvinne ble angrepet i et parkeringshus ved San Jose State University. En mann kom mot henne bakfra, rev i sjalet hennes, tok kvelertak og dyttet henne over ende.

– Vi er svært bekymret over at dette har skjedd på vårt område. Ingen skal måtte oppleve noe slikt her, sier universitetets talskvinne Pat Harris. Hun sier saken følges opp nøye, men at ingen er pågrepet så langt. (©NTB)

Populært