Meny

Trumps valgkamputspill kan trolig brukes i rettssak

Donald Trump må møte i retten, bare uker før han flytter inn i Det hvite hus. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

San Diego (NTB-AP): Før Donald Trump flytter inn i Det hvite hus, må han møte i retten i et gruppesøksmål mot ham og nedlagte Trump University. Der kan utspill fra valgkampen bli brukt mot ham.

Torsdag holdt den føderale sorenskriveren Gonzalo Curiel en høring om bevisførselen i rettssaken, som starter 28. november.

Søksmålet ble innlevert i 2010 på vegne av en gruppe personer som hevder at Trump University, som ikke hadde akkreditering som utdanningsinstitusjon, tilbød seminarer og undervisning rundt omkring i landet som i form og innhold lignet på informasjonsreklame, der folk ble presset til å betale opptil 35.000 dollar for rådgivningstjenester. Videre hevdes det at undervisningsopplegget heller ikke fulgte opp løftene om å undervise i hvordan man kan oppnå suksess i eiendomsbransjen.

Trumps advokater leverte en høyst uvanlig forespørsel der de ba om at uttalelser Trump har kommet med under valgkampen, holdes utenfor. Dette inkluderer Twitter-meldinger, en video med seksuelt nedsettende kommentarer om kvinner, skattebakgrunn, og avsløringer om hans private veldedighetsorganisasjon. Ingenting av dette har relevans for den sivile rettssaken, argumenterer Trumps forsvarer Daniel Petrocelli.

Curiel var ikke umiddelbart enig i den argumentasjonen. Han sier han er innstilt på å avvise begjæringen fordi Trumps advokater ikke har spesifisert hvilke utsagn de vil retten skal si nei til. Sorenskriveren sier likevel at han vil vurdere konkrete protester underveis i rettssaken.

Trump kommer til å være til stede i hele eller i hvert fall mesteparten av rettssaken, og han vil vitne, ifølge Petrocelli. (©NTB)

Populært