Grufulle historier fra ny tragedie i Middelhavet

Mannskapet på norske Siem Pilot tok om bord 29 overlevende og 12 døde etter forliset. Foto: Kripos / NTB scanpix
Mannskapet på norske Siem Pilot tok om bord 29 overlevende og 12 døde etter forliset. Foto: Kripos / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lampedusa (NTB): Overlevende som ble hentet opp av det norske skipet Siem Pilot utenfor Libya denne uken, bærer med seg redselsfulle vitnesbyrd. Flere barn og gravide er blant 240 som druknet i de to forlisene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ung liberisk kvinne, som var en av de 29 overlevende som ble hentet opp av Siem Pilot, mistet sin to år gamle sønn, sin 13 år gamle datter og sin 21 år gamle bror, ifølge UNICEF. Alle druknet etter at båten de satt i forliste i Middelhavet.

– Denne tragedien har etterlatt denne unge kvinnen i dypt sjokk etter å ha sett barna og den unge broren drukne foran seg, sier Helena Rodriguez som jobber for UNICEF på den italienske øya Lampedusa.

– Selv om kvinnen hadde betalt menneskesmuglere 2.400 dollar (rundt 19.500 norske kroner) for å reise fra Libya til Italia, nektet hun å gå på båten da hun oppdaget at den overhodet ikke var sjødyktig. Men smuglerne skjøt på dem og tvang dem til å gå ombord. Det er grunnen til at så mange druknet bare 12 kilometer fra Libyas kyst, sier Rodriguez.

To andre kvinner som ble reddet av det norske skipet, mistet også barna sine.

240 personer er meldt druknet i de to båtulykkene. De fleste kommer fra Senegal, Liberia, Guinea og Nigeria, ifølge UNICEF. (©NTB)

Personvernpolicy