Opposisjonsledere pågrepet i Tyrkia

Selahattin Demirtas er en av de to pågrepne lederne i HDP. Foto: Sertac Kayar / Reuters / NTB scanpix.
Selahattin Demirtas er en av de to pågrepne lederne i HDP. Foto: Sertac Kayar / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Ankara (NTB-AFP-AP): I en omfattende politiaksjon mot det prokurdiske partiet HDP i Tyrkia er både partilederne og ni andre parlamentsmedlemmer pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natt til fredag slo politiet til mot partileder Selahattin Demirtas i hans hjem i byen Diyarbakir, mens Figen Yuksekdag, som han deler vervet med, ble pågrepet i hovedstaden Ankara.

Omtrent samtidig ble ni andre parlamentsmedlemmer pågrepet, blant annet i koordinerte aksjoner i byene Van og Bingol.

Landets innenriksdepartement bekrefter at elleve parlamentsmedlemmer fra HDP er pågrepet. Samtidig meldes det om at partiets hovedkvarter blir gjennomsøkt.

Regjeringen har lenge vært ute etter opposisjonspartiet, som er det tredje største i nasjonalforsamlingen. Partilederne Demirtas og Yuksekdag har vært gjenstand for flere etterforskninger de siste månedene, men dette er første gang noen av dem er pågrepet.

Ifølge det statlige nyhetsbyrået Anadolu er de to pågrepet som del av en terroretterforskning. TV-kanalen NTV melder at anklagene går ut på Demirtas og Yuksekdag har spredd propaganda for den forbudte kurdiske gruppen Kurdistans arbeiderparti (PKK). (©NTB)