Ordførere i Tyrkia fengslet for «terroraktivitet»

Flere tusen tilhengere har tatt til gatene for å demonstrere mot fengslingen av de to ordførerne. Foto: Sertac Kayar / Reuters / NTB scanpix.
Flere tusen tilhengere har tatt til gatene for å demonstrere mot fengslingen av de to ordførerne. Foto: Sertac Kayar / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En tyrkisk domstol har besluttet at de to ordførerne i byen Diyarbakir skal fengsles. Ordførerne beskyldes for terroraktivitet knyttet til den forbudte kurdiske gruppen Kurdistans arbeiderparti (PKK).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gultan Kisanak og Firat Anli ble i fellesskap valgt til ordførere i 2014. Ifølge en pressemelding fra domstolen i Diyarbakir «tilhører de en væpnet terrorgruppe» og har bidratt med «logistikkstøtte til en terrorgruppe».

Arrestordren kommer fem dager etter at de to ordførerne ble pågrepet av politiet tirsdag, en hendelse som førte til flere voldelige protester sørøst i landet.

Den siste tiden har flere myndighetsansatte i Tyrkia blitt arrestert eller suspendert som følge av anklager om koblinger til PKK. Lørdag besluttet tyrkiske myndigheter å stanse sendingene til ti hovedsakelig kurdiskspråklige TV-kanaler, ifølge en lokal tjenestemann i byen Diyarbakir.