Venstre vil ha nullmoms på kollektivtransport

Abid Raja og Venstre legger fram sitt alternative statsbudsjett tirsdag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Abid Raja og Venstre legger fram sitt alternative statsbudsjett tirsdag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I sitt alternative budsjettforslag foreslår Venstre nullmoms på kollektivtransport og redusert årsavgift på bil i de delene av landet som ikke har gode kollektivtilbud.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samferdselspolitisk talsperson Abid Q. Raja sier til Dagbladet at dette må sees i kombinasjon med at Venstre vil sikre elbil-fordelene og andre fordeler ved å gå over til miljøvennlige biler. Venstre har reagert sterkt på regjeringens forslag til statsbudsjett som de mener er en gavepakke til bilistene med store lettelser, blant annet reduksjon i bilavgiftene.

Tirsdag legger Venstre fram sitt alternative forslag, og der kommer de altså med forslag om å innføre nullmoms på kollektivselskapenes billettinntekter. Målet er bedre kollektivtilbud og lavere billettpriser.

– Dette er en vinn-vinn-situasjon. Selskapene vil da både kunne tilby bedre tjenester og lavere priser, sier Raja. I dag betaler selskapene 10 prosent moms, og Venstre-forslaget vil koste 800 millioner i tapte inntekter. Dette vil Venstre hente inn i det totale skatteopplegget. De vil blant annet sette en strek over bompengelettelsene og kutte i riksveiutbyggingen.