Tre drept i bileksplosjon i Libya

Benghazi (NTB-AP): Tre mennesker ble drept da en bil eksploderte i Benghazi sent lørdag kveld. En av dem skal være en politisk aktivist og frittalende TV-vert som står opprørsgeneralen Khalifa Hifter nær.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksplosjonen rystet bydelen al-Kesh i sentrum av Benghazi, hvor det er mange kafeer, sier tjenestemenn som vil være anonyme fordi de ikke har fullmakt til å snakke med pressen. Den politiske aktivisten Mohammed Bougages skal være en av de tre drepte. Minst tolv andre ble såret, noen av dem kritisk.

Bougages var en politisk aktivist og TV-vert på talkshowet «Ærlig talt», som går på statlig TV daglig. Han var en frittalende forkjemper for opprørsgeneralen Khalifa Hifter, som har ledet en offensiv mot islamistiske ekstremister i Benghazi siden 2014.

Hifters «Operasjon Verdighet» kom som svar på en rekke drap på aktivister, dommere og andre i Benghazi. Lørdagens eksplosjon skapte frykt for en ny dyster periode med drap. Fredag ble likene av 10 uidentifiserte menn funnet i en søppelkonteiner i Benghazi. Likene hadde skader etter tortur, og mennene var skutt i hodet, ifølge sikkerhetspersonell som fant dem. (©NTB)

Personvernpolicy