Fant rakettkaster nær huset til Serbias statsminister

Serbias statsminister Aleksander Vucic. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Serbias statsminister Aleksander Vucic. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Beograd (NTB-AFP): Serbias statsminister Aleksandar Vucic er brakt i sikkerhet etter at et arsenal av våpen, inkludert en rakettkaster, skal ha bli funnet i nærheten av hjemmet hans i Beograd lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene ble varslet av en forbipasserende som fant våpen i kasser i en skog nær Vucics hjem i Jajinci sør i Beograd, ifølge innenriksminister Nebojsa Stefanovic.

– Det er en rakettkaster, fire håndgranater og en stor mengde ammunisjon til automatvåpen og skarpskyttergevær, sier Stefanovic.

– Det som er bekymringsfullt er at disse våpnene ble oppdaget bare noen titalls meter fra en sving inn til statsminister Vucics hus, sier innenriksministeren. Han legger til at statsministeren og hans følge ville vært et veldig lett mål.

Serbia ble rystet av drapet på statsminister Zoran Djindjic i 2003, og frykten er at noe lignende kan skje igjen. Velferdsminister Aleksandar Vulin krever at etterretningstjenesten gir svar på hvem som ønsker å drepe statsministeren, og utenriksminister Ivica Dacic ber myndighetene utøve særlig årvåkenhet, med tanke på økt press på landet. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden