Clinton om FBIs kunngjøring: «Dypt problematisk»

Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton kom med kraftig kritikk av FBI under et valgkamparrangement i Daytona Beach i Florida fredag. Foto: Brian Snyder / Reuters / NTB scanpix
Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton kom med kraftig kritikk av FBI under et valgkamparrangement i Daytona Beach i Florida fredag. Foto: Brian Snyder / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Washington (NTB-AP): Hillary Clinton sier lørdag at FBIs beslutning om å kunngjøre at de undersøker nye eposter kun dager før presidentvalget er «enestående» og «dypt problematisk».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er ganske rart å komme med noe sånt rett før et valg, sier Clinton foran tilhengere i byen Daytona Beach i Florida lørdag.

FBI har satt i gang en gransking av nyoppdagede eposter som «virker relevante» i saken som handler om Clintons bruk av en privat epostserver. Kongressen ble varslet om saken fredag, og den slo ned som en bombe i innspurten på valgkampen i USA. Flere mener kunngjøringen bryter med etablert praksis i USA. Det er vanlig å være tilbakeholden med informasjon som kan påvirke resultatet, rett før et presidentvalg.

– Det er ikke bare rart, det er enestående. Det er dypt problematisk fordi velgerne fortjener å få tilgang til all fakta. Så vi har oppfordret FBI-sjef James B. Comey til å forklare alt med én gang, få alle fakta på bordet, sier Clinton. (©NTB)

Personvernpolicy