Barcelona svarte Real på tiltale

En glad Cristiano Ronaldo etter mål mot Alaves. Foto: Vincent West / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Madrid (NTB): Cristiano Ronaldo scoret tre ganger da serieleder Real Madrid slo Alavés 4-1 på utebane i La Liga lørdag. Noen timer senere svarte erkerival Barcelona med 1-0-seier over Granada.

I og med at Sevilla måtte nøye seg med 1-1 borte mot Sporting Gijon, troner Real Madrid og Barcelona øverst på tabellen i den spanske toppserien etter lørdagens kamper. To poeng skiller tittelrivalene.

Atlético Madrid, som hadde få problemer med å slå Malaga hjemme i hovedstaden, er ytterligere ett poeng på etterskudd og har Sevilla bak seg på målforskjell.

Real Madrid tok en enkel seier lørdag, men kom skjevt ut. Deyverson ga Alavés ledelsen sju minutter inn i kampen. Da virket midtstopperne til Real Madrid underlig passive. Raphaël Varane så ut til å feilberegne innlegget som førte til målet.

Ronaldo utlignet på straffe ti minutter senere etter en hands av en Alavés-spiller. 33 minutter var spilt da portugiseren gjorde 2-1 på typisk Ronaldo-vis, med et nydelig skudd fra distanse.

I 2. omgang la Álvaro Morata på til 3-1 med seks minutter igjen å spille. Rett før full tid scoret Ronaldo sitt tredje. Han kunne også tillate seg en straffemiss lørdag. (©NTB)