Vestlandspolitikere lei rigid fraværsgrense

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Arkivfoto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Arkivfoto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Stavanger (NTB): Politikere i Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane mener fraværsreglene i skolen er for rigide. Opp mot 3.000 elever i Rogaland har fått varsel om at de kan bli uten karakter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Varslene er sendt ut av opplæringsutvalget i fylket, og leder Simon Næsse (Ap) sier fraværet på yrkesfag har gått opp, ikke ned, med de nye reglene om maks 10 prosent fravær, melder NRK.

– Vi ser at en regel som kunne vært god, dessverre har blitt laget såpass rigid at det får veldig uheldige utslag. De nye fraværsreglene hjelper ikke elevene, men bidrar til å skyve dem fra oss, sier Næsse.

– Hvis fraværet går ned, men frafallet går opp, har vi gjort noe galt, sier han.

Næsse får støtte fra kolleger i Hordaland og Sogn og Fjordane. Politikere i de tre vestlandsfylkene har sett seg lei på utslagene regelverket kan gi og har gitt kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) en rekke forslag til det de mener er bedre løsninger.

Isaksen setter pris på å få innspill, men lover ikke endringer. Likevel ser han ikke bort fra at det kan bli behov for «små justeringer» for at det skal fungere bedre. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden