Nobelprisvinner Dylan sier han ble «målløs»

Bob Dylan sier han kommer på nobelseremonien, hvis det lar seg gjøre. Foto: Ki Price / Reuters / NTB scanpix
Bob Dylan sier han kommer på nobelseremonien, hvis det lar seg gjøre. Foto: Ki Price / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

London (NTB-AFP): Bob Dylan har endelig akseptert nobelprisen i litteratur. Nyheten om tildelingen gjorde ham «målløs», sa artisten på telefon til Svenska Akademien tidligere i uken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den eksentriske artisten, som ikke har kommentert prisen før nå, sier i et intervju med The Daily Telegraph at han «absolutt» vil være til stede på nobelseremonien – «hvis det overhodet lar seg gjøre».

– Om jeg aksepterer prisen? Selvsagt, sa Bob Dylan i en telefonsamtale med Svenska Akademien tirsdag. Akademien, som deler ut den prestisjetunge prisen, har tidligere sagt at de ikke har fått tak i Dylan, men etter at hovedpersonen selv gikk ut offentlig, har også «De Aderton» lettet litt på sløret.

– Nyheten om nobelprisen har gjort meg målløs. Jeg setter pris på den ære dere har vist meg, sa Dylan på telefon til Akademi-medlem Sara Danius.

Den britiske avisen publiserte et langt intervju med Dylan fredag kveld, og skriver at han virker glad og fornøyd med tildelingen.

– Det er vanskelig å tro. Hvem i all verden kunne drømme om det, sier han, og føyer til at det var «fantastisk, utrolig» da han fikk beskjeden. (©NTB)

Personvernpolicy