Canadas Trudeau reiser ikke til Brussel

Canadas statsminister Justin Trudeau under en høring i nasjonalforsamlingen i Ottawa tirsdag. Foto: Chris Wattie / Reuters / NTB scanpix
Canadas statsminister Justin Trudeau under en høring i nasjonalforsamlingen i Ottawa tirsdag. Foto: Chris Wattie / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ottawa (NTB-Ritzau): Canadas statsminister Justin Trudeau avlyser reisen til Brussel. Frihandelsavtalen han skulle signere med EU er fortsatt ikke godkjent i belgiske Wallonia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Canada er klare for å undertegne denne viktige avtalen når Europa er klare, sier Alex Lawrence, talsperson for landets handelsminister Chrystia Freeland, til det tyske nyhetsbyrået DPA.

Trudeau skulle etter planen fly til Brussel sent onsdag kveld for å undertegne CETA-avtalen torsdag. Men motstand fra den belgiske regionen Vallonia gjør at Belgia ikke kan skrive under avtalen. Samtaler mellom Belgias regjering og landets regioner fortsetter torsdag formiddag.

Lederen i Vallonias regionsforsamling, André Antoine, forklarte mandag til radiokanalen RTL at det er viktig å få på plass en avtale som er riktig, fordi den vil kunne bane vei for en større og mer langtrekkende frihandelsavtale senere med økonomiske stormakter som USA og Kina.

– Vi må derfor ha et solid juridisk grunnlag, sa Antoine.

Det er gått sju år siden forhandlingene om CETA-avtalen begynte. Avtalen regnes som en generalprøve på den mer kontroversielle TTIP-avtalen som ennå ikke er ferdigforhandlet mellom EU og USA. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden