Minst 90 migranter fryktes druknet utenfor Libya

Over 3.800 migranter og flyktninger har hittil i år mistet livet i forsøk på å krysse Middelhavet, opplyser FN. Illustrasjonsfoto: Reuters / NTB scanpix
Over 3.800 migranter og flyktninger har hittil i år mistet livet i forsøk på å krysse Middelhavet, opplyser FN. Illustrasjonsfoto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tripoli (NTB-Ritzau): Flere enn 90 mennesker er savnet etter at båten deres sank utenfor Libyas vestkyst onsdag, opplyser den lokale kystvakten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Ayoub Qassem, talsperson for kystvakten, har de reddet 29 migranter opp fra vannet 50 kilometer øst for Tripoli, skriver Reuters. De overlevende hevder at det var 126 mennesker i gummibåten før en av sidene ble ødelagt og den begynte å ta inn vann. Båten skal ha forlatt Garabulli, en liten by seks mil øst for Tripoli, onsdag morgen, opplyser Qassem.

Ifølge FN har minst 3.800 flyktninger og migranter mistet livet i forsøk på å krysse Middelhavet i år. Det gjør 2016 til det dystreste året for flyktninger i Middelhavet noen gang, og det mens det fortsatt er over to måneder igjen av året.

I fjor omkom til sammen 3.771 mennesker i forsøk på å krysse Middelhavet for å ta seg til Europa. (©NTB)

Personvernpolicy