Flere tvistesaker etter flyktningkrisen

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Justisdepartementet ser for tiden nærmere på sju tvistesaker i kjølvannet av den plutselige flyktningtilstrømmingen og hasteavtalene som ble inngått for å håndtere den.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uenigheten gjelder blant annet hvem som skal betale matutgifter Politiets utlendingsenhet (PU) hadde for flyktninger som kom til dem, skriver VG. Andre saker gjelder blant annet leie av en hall brukt som transittmottak i Sør-Varanger, oppussing av Bolkesjø, fortsatt bruk av mottak som har stått nesten tomme og om det skal betales moms når hoteller ble brukt til å huse asylsøkere.

«Det er merverdiavgift knyttet til hotelltjenester mens det ordinært ikke er det knyttet til drift av asylmottak. UDI la til grunn at slike plasser var merverdiavgiftspliktige på lik linje med ordinært hotellinnkvartering, og forhandlet pris med denne bakgrunn», skriver innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) til Stortinget. Skatteetaten har kommet til motsatt konklusjon.

Listhaugs brev kommer etter at kontroll- og konstitusjonskomiteen har bedt henne svare for bruken av 1,6 milliarder kroner på tomme mottaksplasser siden januar i fjor.

– Det er viktig for oss å være åpne på hvilke saker vi nå følger opp, sier Listhaug til VG. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden