SV vil begrense arbeidsinnvandringen til Norge

SVs Kirsti Bergstø vil skjerpe kravene til arbeidsinnvandring. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SVs Kirsti Bergstø vil skjerpe kravene til arbeidsinnvandring. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): En «ukontrollert strøm av arbeidsinnvandrere» fører til press på lønns- og arbeidsvilkår, mener stortingsrepresentant Kirsti Bergstø i Sosialistisk Venstreparti.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– For å hindre nød og fattigdom, må vi stille strengere krav arbeidsinnvandreres tilknytning til arbeidslivet, sier Bergstø til Klassekampen.

Hun tar til orde for en kraftig innstramming og mener vi i dag har en «fullstendig ukontrollert strøm av arbeidsinnvandrere som tvinges til å underby hverandre på lønn og arbeidsvilkår».

Bergstø sitter i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget.

– Vi ser at mange som kommer i dag, har for lite jobb til å kunne forsørge seg selv og familiene sine. Det skaper fattigdom og nød og gjør at mange kommer i en desperat situasjon, som igjen bidrar til å undergrave norske lønns- og arbeidsvilkår, sier hun.

I dag trengs det ikke mer enn ti timers ukentlig arbeidstid til for å bli regnet som arbeidstaker i Norge, etter seks måneders opphold i landet. Bergstø vil øke timeantallet til minst det dobbelte for å styrke tilknytningen til arbeidslivet. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden