United hevnet seg på City i ligacupen

GOD HJELPER: Zlatan Ibrahimovic var for første gang pasningerlegger for United da laget vant 1-0 over City på Old Trafford onsdag. Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Manchester United fikk en liten opptur med å slå byrival Manchester City med 1-0 i ligacupen onsdag. Juan Mata scoret kampens eneste mål.

osé Mourinho stilte med et nærmest toppet lag, mens Pep Guardiola startet med blant andre Sergio Agüero og Raheem Sterling på benken. Begge kom derimot inn underveis.

United kommer fra det ydmykende 0-4-tapet for Chelsea i serien lørdag, slik at portugiseren og hans mannskap hadde mye å bevise selv om det var snakk om ligacupen, som kanskje er det minst prestisjetunge av de tre store pokalene på balløya.

– Spillerne ga alt og fortjente å vinne. Vi er fornøyde. Den siste uken har alt gått imot oss, men vi er profesjonelle. Fansen har sørget over de dårlige resultatene og i dag hadde vi en flott mulighet til å endre på den dårlige stemningen. Seier i et slikt lokalderby gir en mye bedre følelse, sa Mourinho til BCC.

Mourinho innrømmet at på grunn av søndagens 0-4-tap så måtte han stille med sine beste menn onsdag.

Første målgivende

Det gikk imidlertid en hel omgang pluss ni minutter ut i annen omgang før hjemmelaget fikk sin fortjente scoring.

Zlatan Ibrahimovic fikk lagt inn i feltet, hvor Ander Herrera ble hardt taklet på grensen til straffe, men Juan Mata snappet opp ballen og sendte den i mål bak Wilfredo Caballero. Det var for øvrig Zlatans første målgivende pasning i hans 14. kamp i United-drakten. I forkant av scoringen var svensken også vel røff i duellen med Nicolás Otamendi, og ingen hadde sagt noe på om dommeren hadde blåst for frispark.

For første gang står City-manager Pep Guardiola med seks kamper på rad uten seier som trener.

Chelsea slått ut

På Olympiastadion i London var det West Han som kom best i gang mot Chelsea. Cheikou Kouyate var først framme da han gjorde 1-0 etter elleve minutter.

Edmilsson Fernandes økte til 2-0 tre minutter etter pause, mens Cary Cahill var mannen bak Chelseas trøstemål i siste spileminutt. Det hele endte med slåsskamper mellom lagenes tilhengere.

Håvard Nordtveit ble værende på benken hele kampen.

I den siste kampen tok Southampton imot Sunderland og en hardt prøvet David Moyes. Sofiane Boufal gjorde kampens eneste mål for vertene etter 66 minutter.

Moyes måtte følge de siste minuttene av kampen fra tribunen etter å ha blitt vist bort fra benken. Moyes klaget høylytt over å ha blitt snytt for en straffe.

– Jeg kan ikke skjønne at dommeren ikke så det, for meg var det en soleklar straffe. Vi fortjente ikke å tape denne kampen, men tapte på et spesielt mål, sa Moyes. (