– 33 sivile bortført og likvidert i Afghanistan

Ekstremistgruppen IS har bortført og likvidert minst 33 sivile i det som angivelig var et hevnangrep etter en krangel om en saueflokk i provinsen Ghor i Afghanistan, ifølge lokale myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hele skal ha startet tirsdag da IS-opprørere ville ta med seg om lag 1.000 sauer som tilhører sivile i Ghalmin nær provinshovedstaden Ferozkoh, tidligere kalt Chaghcheran.

– Men de ble møtt av kraftig motstand fra sivilbefolkningen, sier guvernørenstalsmann Abdulhai Khatibi.

I den voldsomme krangelen som oppsto, ble to opprørere drept, og sønnen til en av opprørslederne ble såret i kamper som utspant seg tirsdag kveld.

– Da de var i ferd med å forlate området, tok IS-opprørere med seg 33 sivile som gisler og likviderte dem som hevn for drapene på to av deres krigere og for å ha såret kommandørens sønn, sier Khatibi.

Fjernsynskanalen Tolo TV melder at bortføringen og drapene ble etterfulgt av at IS-krigere utførte angrep mot deler av provinshovedstaden. Ifølge lokale kilder, har IS rundt 100 krigere i provinsen, blant dem tidligere Taliban-medlemmer.

– For åtte måneder siden dro de til landets østlige deler. For fem måneder siden kom de tilbake til Ghor som IS-krigere, sier Khatibi.

IS har tidligere ikke vært aktive i dette området, legger han til.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden