Kronprinsen oppgir sin private formue

I tillegg til å være kronprinsparets bolig, brukes Skaugum til flere offisielle arrangementer, blant annet til å hilse det lokale 17. mai-toget. Arkivfoto: Audun Braastad / NTB scanpix
I tillegg til å være kronprinsparets bolig, brukes Skaugum til flere offisielle arrangementer, blant annet til å hilse det lokale 17. mai-toget. Arkivfoto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Offentligheten har ikke innsyn i kronprins Haakons private formue, men nå letter han på sløret etter å ha fått spørsmål fra Dagbladet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avisen intervjuet tronarvingen i forbindelse med at han denne uken åpnet den årlige SIKT-konferansen, et intervju som førte til at kronprinsen ba kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet gi ut informasjon om den private formuen. I en tekstmelding opplyser hun at kronprinsens formue er på «om lag ni millioner kroner og er plassert i fond i Norge og i utlandet. I tillegg kommer de private eiendommene Skaugum, Flatholmen og Uvdal».

Avisen påpeker at det er snakk om den reelle formuen, ikke ligningsformue. Kronprinsen er ikke skattepliktig og kan dermed heller ikke søkes opp i skattelistene.

Les også: Ari Behn etter bruddet: – Det er et inferno

Dagbladet har bedt daglig leder Carl Fredrik Solli i Privatmegleren anslå verdien av Skaugum, noe han sier er vanskelig, fordi eiendommen er såpass spesiell. Han lander på et estimat på 150-200 millioner kroner for gården, som har vært i kongefamiliens eie siden 1929.

Hyttetomtene i Nore og Uvdal ble kjøpt for 3,5 millioner kroner i 2007, mens Flatholmen på Sørlandet kostet 9 millioner året etter.

Les også: Marius bruker Slottets adresse i annonse