Partene i togkonflikten møtes tirsdag

Lokførerne har streiket siden det ble brudd i meklingen 28. september. Det har ført til mange innstilte tog. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Lokførerne har streiket siden det ble brudd i meklingen 28. september. Det har ført til mange innstilte tog. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at det var kontakt mellom partene i togkonflikten mandag, er de blitt enige om å møtes hos Riksmekleren tirsdag klokken 12.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Partene hadde skriftlig kontakt i løpet av mandagen, etter at Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF) la fram et forslag til løsning i den snart fire uker lange konflikten. De møttes ikke mandag, men har takket ja til et tilbud fra mekler om å bistå dem. De er derfor blitt enige om å møtes klokken 12 tirsdag formiddag, opplyser kommunikasjonsdirektør Gunnar Larsen i Spekter til NTB sent mandag kveld.

Tidligere på kvelden sa pressetalsperson Åge-Christoffer Lundeby i NSB Persontog til Aftenposten at arbeidsgiversiden hadde sendt brev til NLF med spørsmål om enkelte avklaringer i løsningsforslaget. Ifølge Lundeby ville disse svarene avgjøre om det var aktuelt med nye møter.

Kommunikasjonsdirektør Gunnar Larsen i arbeidsgiverforeningen Spekter bekrefter overfor NTB at arbeidsgiversiden begynte å jobbe med det nye forslaget i 17-tiden mandag. Fra begge hold blir det signalisert tydelig vilje til å gjenoppta forhandlingene, etter rundt fire ukers togstreik.

Forbundsleder Rolf Ringdal i Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF) mener forslaget innebærer en helhetlig løsning på konflikten.

– Vi er klare til å møtes, også vi ønsker en slutt på streiken, sa Ringdal til NTB mandag kveld.