Carter vil omringe IS i Raqqa

USAs forsvarsminister besøkte denne helgen blant annet Tyrkia og Irak for å diskutere den store militæroffensiven mot IS i Irak. Her sammen med Tyrkias forsvarsminister Fikri Isik (t.h). Foto: Adem Altan/ Reuters/ NTB scanpix.
USAs forsvarsminister besøkte denne helgen blant annet Tyrkia og Irak for å diskutere den store militæroffensiven mot IS i Irak. Her sammen med Tyrkias forsvarsminister Fikri Isik (t.h). Foto: Adem Altan/ Reuters/ NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En operasjon for å omringe IS i Raqqa starter i forbindelse med angrepene på Mosul, opplyste USAs forsvarsminister Ashton Carter under sitt besøk i Irak søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi ønsker å starte en operasjon for å isolere Raqqa så snart som mulig, sa Carter da han besøkte den kurdiske delen av Irak denne helgen.

Den amerikanske forsvarsministeren er på besøk i området for å diskutere den videre utviklingen av den store militæroffensiven som er igangsatt for å ta Mosul i Irak tilbake fra ekstremistgruppen IS.

Mosul er den siste store byen i Irak som IS kontrollerer. Dersom IS jages ut av Mosul, vil Raqqa, byen i Syria som gruppen betegner som hovedstaden i sitt selverklærte kalifat, være den siste store byen under IS-kontroll.

Carter sa at tanken om parallelle operasjoner mot Mosul og Raqqa har vært en del av planen en god stund.