May holder brexit-møte med førsteministrene

Storbritannias statsminister Theresa May holder mandag brexit-møte med førsteministrene i Skottland, Wales og Nord-Irland. Foto: Eric Vidal / Reuters / NTB scanpix
Storbritannias statsminister Theresa May holder mandag brexit-møte med førsteministrene i Skottland, Wales og Nord-Irland. Foto: Eric Vidal / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

London (NTB-AFP): Mandag møter Storbritannias statsminister Theresa May førsteministerne i Skottland, Wales og Nord-Irland for å legge en plan for veien videre mot brexit.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

May holder mandag det første møtet for Joint Ministerial Committee (JMC) siden desember 2014.

– Her skal de diskutere hvordan administrasjonene kan jobbe sammen for å oppnå den beste avtalen for Storbritannia og utnytte den beste muligheten brexit vil bringe, opplyser statsministerens kontor. Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon, den walisiske førsteministeren Carwyn Jones og Nord-Irlands førsteminister Arlene Foster deltar på møtet med May. Hun vil oppfordre til samarbeid med den britiske regjeringen i et forsøk på å øke velstanden og sikkerheten for hele landet.

– Jeg ønsker at mandagens møte skal være begynnelsen på et nytt forhold mellom disse administrasjonene og Storbritannias regjering. Et forhold hvor vi alle er med på å forme fremtiden for alle i Storbritannia.

Mens flertallet i England og Wales stemte for brexit, stemte de fleste i Skottland og Nord-Irland for å bli i EU. I forkant av møtet sier en talsmann for den skotske regjeringen at staten må bli behandlet som likestilt.

– Vi har så langt ikke sett et forslag fra Storbritannias regjering hvor holdningene til folket i Skottland blir tatt hensyn til, sa han. (©NTB)