Colombia og FARC i nye fredssamtaler

Den colombianske presidenten Juan Manuel Santos til venstre og FARC-leder Timochenko tar hverandre i hendene etter de signerte en fredsavtale i september, som senere ble nedstemt av befolkningen. Foto: John Vizcaino / NTB scanpix
Den colombianske presidenten Juan Manuel Santos til venstre og FARC-leder Timochenko tar hverandre i hendene etter de signerte en fredsavtale i september, som senere ble nedstemt av befolkningen. Foto: John Vizcaino / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Havanna (NTB-Ritzau): Den colombianske regjeringen og geriljagruppen FARC innledet lørdag forhandlinger om en ny fredsavtale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi holder møte mellom delegater og rådgivere for regjeringen og FARC i Havanna. Vi starter en konstruktiv dialog. La oss få til fred, skriver den colombianske regjeringen på Twitter.

Geriljagruppen FARC er også positivt innstilt til samtalene. «En optimistisk atmosfære. La oss skape fred», tvitrer FARC-leder Timoleón Jiménez, også kjent som Timochenko.

Colombias president Juan Manuel Santos har satt en tidsfrist for fredsforhandlingene til 31. desember. FARC har kritisert tidsfristen, men har vært villige til å fortsette forhandlingene for å få slutt på den 52 år lange konflikten.

Santos ble nylig tildelt Nobels fredspris for innsatsen i fredsforhandlingene med FARC, selv om avtalen ble nedstemt i en folkeavstemning 2. oktober.

Konflikten mellom regjeringen og FARC har kostet rundt 260.000 mennesker livet. (©NTB)