Store demonstrasjoner i Venezuela

Marsjerende folkemengder i Venezuela lørdag. Foto: Marco Bello / Reuters / NTB scanpix
Marsjerende folkemengder i Venezuela lørdag. Foto: Marco Bello / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Caracas (NTB-AFP-AP): Tusenvis av venezuelanske kvinner gikk ut i gatene lørdag for å demonstrere mot president Nicolás Maduro, etter at et forsøke på å kaste ham ble stanset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Modige Venezuela, vi vil slippe deg fri!» ropte de marsjerende og hvitkledde kvinnene. Mange av dem som demonstrerte, er gift med fengslede opposisjonsaktivister.

I forsøket på å fjerne president Nicolás Maduro måtte opposisjonen samle underskrifter fra 20 prosent av velgerne i løpet av tre dager neste uke. Meningsmålinger viste at presidenten muligens ville tape. Men torsdag konkluderte en domstol med omfattende fusk tidligere i den kompliserte prosessen.

– Vi takler ikke dette lenger. Det er ikke noe mat eller medisin, og heller ikke noe fremtid for barnebarna mine eller noen venezuelanere, sier bestemoren Maria de Guevara som tok del i demonstrasjonene.

– Det vi så i går var et statskupp. Vi vil forholde oss fredfulle, men vi vil ikke bli tatt for å være idioter. Vi må beskytte landet vårt, sa tidligere presidentkandidat Henrique Capriles lørdag.

Tolv vestlige nasjoner, inkludert USA, sa fredag at regjeringens avlysning av folkestemmingen skader muligheten for dialog og en løsing på krisen landet er i. (©NTB)