FN ber om forlengelse av våpenhvilen i Jemen

New York (NTB): FN-utsending ber om forlengelse av våpenhvilen i Jemen med tre nye dager.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Våpenhvilen i landet ble innført onsdag, og nå ber FNs spesialutsending Ismail Ould Cheikh Ahmed i en pressemelding om nye 72 timer.

– Våpenhvilen holdt for det meste, til tross for brudd fra begge sider i flere områder. Både mat og humanitære forsyninger ble sendt til flere områder og FN nådde områder som tidligere var utilgjengelige, sier Ahmed i en pressemelding.

FN ber om en forlengelse for å kunne nå flere områder i dagene som kommer. Spesialutsendingen minner partene om at en våpenhvile betyr at alle må tillate tilgang til humanitære forsyninger og personell i alle deler av Jemen. Dette innebærer også full stans i alle militære aktiviteter.

– Jeg forventer at alle parter følger avtalen og jobber fram mot en endelig våpenhvile gjennom en politisk prosess. Om partene godtar forlengelsen, må våpenhvilen bli respektert. Målet er at dette vil føre til permanent stans i konflikten, sier han. (©NTB)

Personvernpolicy