FN-ekspert: – Trump sprer fremmedhat og løgner

I desember sa Trump: – Ekstreme muslimer flommer inn i landet. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

FNs spesialetterforsker for antiterrorisme og menneskerettigheter anklager Donald Trump for spre løgner og fremmedhat ved å påstå kobling mellom syriske flyktninger og IS.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den britiske menneskerettighetsadvokaten Ben Emmerson sier det er ikke noe bevis for at ekstremistgrupper som IS utnytter flyktningstrømmen til terrorformål. Flyktningene er heller ikke mer mottakelige for radikalisering enn andre.

Emmerson går dermed i rette med noe av det Donald Trump påsto under den siste presidentdebatten onsdag, noe som fikk Emmerson til å reagere.

– Nesten helt uten unntak, utgjør flyktninger og immigranter ingen trussel for terrorisme. De er faktisk selv mest utsatt og flykter fra de stedene der slike grupper er mest aktive, sa Emmerson, som jobber som spesialetterforsker innen kontraterrorisme og menneskerettigheter for FN.

Les også: Trump: – Mosul-offensiven et forsøk på å hjelpe Clinton

– Slike uansvarlige uttalelser som Trump kom med på onsdag, fører kun til økte fordommer og stigmatisering, sier han. Emmerson viser til at flere europeiske land har påpekt at flyktningstrømmen kan brukes til å sende IS-medlemmer og fremmedkrigere tilbake til sine hjemland.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Realiteten er at det er nesten ingen statistikker som støtter denne tankegangen. Grunnen til at jeg peker ut Trump er at han har gått lenger enn noen andre i å påstå en slik kobling, og det er intet mindre enn fremmedhat og løgn.

Les også: Trump buet ut på veldedighetsmiddag

SE VIDEO: Trump advarte mot innvandrere som har drept amerikanere: