Hackere tar på seg ansvaret for nettangrep

Illustrasjonsfoto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En hackergruppe sier den står bak nettangrepene som rammet store nettjenester som Twitter, Netflix og Spotify fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

SISTE: Nettsider tilbake etter hackerangrep

Tre dataangrep rammet en stor nettleverandør i USA, noe som førte til stans for flere store nettsteder og -tjenester verden over. Disse skal nå være oppe igjen. Nettleverandøren Dyn opplyste fredag at selskapets serverinfrastruktur i USA ble utsatt for det første DDoS-angrepet (Distributed Denial of Service), like etter klokken 13 norsk tid.

Bakgrunn: Omfattende nettangrep mot USA påvirker Norge

Nesten ti timer etter den første hendelsen ba Dyn kundene om å forberede seg på nok et angrep. DDoS-angrepene kom fra titalls millioner IP-adresser på samme tid og var godt planlagt, opplyser selskapet til CNBC.

Medlemmer av en gruppe som kaller seg New World Hackers, påtok seg ansvaret for det som blir omtalt som det mest alvorlige angrepet den aktuelle nettleverandøren noen gang har blitt utsatt for.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi gjorde ikke dette for å tiltrekke oss det føderale politiet, men for å teste kraft, skriver medlemmer av gruppen på Twitter.

I en Twitter-samtale med nyhetsbyrået AP sier de to medlemmene at gruppen består av 30 personer spredt mellom Russland, Kina og India. 10 av disse deltok i angrepet. Gruppen har tidligere tatt på seg ansvaret for lignende angrep mot andre nettsteder som ESPN og også nettangrep mot IS.