Ecuador bekrefter å stå bak Assanges nettkutt

Julian Assange, grunnlegger av WikiLeaks, under en videooverført pressekonferanse i Berlin, Tyskland, tidligere i måneden. Lørdag mistet han nettforbindelsen. Foto: Axel Smith / Reuters / NTB scanpix
Julian Assange, grunnlegger av WikiLeaks, under en videooverført pressekonferanse i Berlin, Tyskland, tidligere i måneden. Lørdag mistet han nettforbindelsen. Foto: Axel Smith / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

London (NTB-AP): Ecuador bekrefter at WikiLeaks-leder Julian Assanges internettforbindelse på landets ambassade i London er «midlertidig begrenset».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

WikiLeaks har hevdet at Ecuador kuttet nettforbindelsen til nettstedets leder Julian Assange lørdag, og det er nå bekreftet, melder nyhetsbyrået AP. Ecuadors utenriksdepartement sier det står fast ved beslutningen om å tilby Assange asyl, men sier landet ikke blander seg inn i andre lands valg. Regjeringen til president Rafael Correa sier den har handlet på egen hånd og ikke etter press fra utlandet. USA har avvist påstander om at landet har bedt Ecuador kutte internettforbindelsen til Assange.

I uttalelsen fra departementet blir det ikke sagt noe om hvor omfattende begrensningene på Assanges nettilgang er, annet enn at de ikke vil påvirke WikiLeaks' evne til å drive journalistisk virksomhet.

WikiLeaks har de siste ukene har offentliggjort en rekke eposter hackere har stjålet fra epostkontoen til Hillary Clintons valgkampsjef John Podesta. Tre taler Clinton fikk betalt for å holde for Goldman Sachs, ble utgitt av WikiLeaks lørdag, etterfulgt av flere dokumenter mandag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Assange har siden 2010 vært etterlyst av svensk påtalemyndighet, anklaget for seksuelle overgrep mot to svenske kvinner. Etter at en britisk domstol i 2011 besluttet at han skulle utleveres til Sverige, søkte han tilflukt i Ecuadors ambassade i London. Han har oppholdt seg der siden, fordi han i siste instans frykter å bli utlevert til USA. (©NTB)