Slik vil det norske laget jobbe for hverandre

Vegard Stake Laengen, Truls Korsæth, Vegard Breen, Sven Erik Bystrøm, Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff, Daniel Hoelgaard, Kristoffer Skjerping og Sondre Holst Enger sykler på det norske laget. (Foto: Terje Bendiksby, NTB)
Vegard Stake Laengen, Truls Korsæth, Vegard Breen, Sven Erik Bystrøm, Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff, Daniel Hoelgaard, Kristoffer Skjerping og Sondre Holst Enger sykler på det norske laget. (Foto: Terje Bendiksby, NTB) Foto: NTB scanpix

Doha (NTB-Terje Alstad): Stig Kristiansen røper hvordan lagsammensetningen blir i søndagens fellesstart for herrene i Sykkel-VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I den 257,3 kilometer lange løypa, i 35 graders varme og noe vind, vil det bli beinharde forhold på veien mot målstreken. De første 150 kilometerne vil foregå i åpent ørkenlandskap med en del vind, mens de siste 107 kilometerne kjøres i sju runder på 15,2 kilometer i bylandskap.

Åtte norske ryttere står på startstreken. Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen, Sondre Holst Enger, Sven Erik Bystrøm, Vegard Stake Laengen, Truls Engen Korsæth, Kristoffer Skjerping og Daniel Hoelgaard sykler på Norges lag. Vegard Breen har fått feber i løpet av natten og stiller dermed ikke til start.

Kristoff er hovedvåpenet på den norske skuta. Edvald Boasson Hagen er hans viktigste medhjelper dersom det blir et normalt ritt med felles spurt. Boasson Hagen er også Norges nest største våpen. Han er mannen som har lov til å henge seg på dersom det passer seg slik, avhengig av hvilke ryttere som går og hva de andre spurtlagene sitter igjen med.

Enger får gjøre litt som han vil, trolig blir 257 kilometer i lengste laget for ham, men han er Norges tredje våpen og er brukbar både dersom det blir en felles spurt, og til å henge seg på en liten gruppe mot slutten.

– Breen, Bystrøm, Stake og Korsæth er vår dedikerte gruppe som skal gjøre jobben i første del av rittet. Hovedoppgaven er å være i nærheten av Alex, og dermed også Edvald og Sondre, sa landslagssjef Stig Kristiansen til NTB lørdag. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært