Gjenoppnevner EFTA-dommer – men bare for tre år

Oslo (NTB): Regjeringen vil ikke bytte ut den norske dommeren i EFTA-domstolen Per Christiansen (66) nå, men mener han må gå av når han fyller 70 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VG skriver at Norge nå har nominert Christensen for gjenoppnevning som norsk EFTA-dommer. Vanligvis blir dommerne oppnevnt for seks år av gangen, men slik er det ikke i dette tilfelle.

– Oppnevningstiden er fram til fylte 70 år som er aldersgrensen for dommere i Norge, skriver kommunikasjonssjef i Utenriksdepartementet Frode O. Andersen i en epost.

VG skrev i september at regjeringen vurderte å bytte ut Christiansen i EFTA-domstolen der den norske staten har tapt flere saker de siste årene. Det førte til reaksjoner, og regjeringen valgt å lyse ut embetet i sommer. Tre ytterligere søkere meldte seg, men departementet har nå altså bestemt seg for å nominere Christiansen for tre år.

Beslutning om oppnevning tas i fellesskap mellom Island, Liechtenstein og Norge i ESA-domstolskomiteen.

Christiansen ønsker ikke å kommentere saken, men Carl Baudenbacher, EFTA-domstolens president, mener dette vilkåret bryter med avtalen mellom de tre landene om oppnevning. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært