Nye missiler mot amerikanske marinefartøy

Missiler er igjen avfyrt mot destroyeren USS Mason, USS Nitze og USS Ponce fra et opprørskontrollert område i Jemen. Her er førstnevnte fotografert idet det ankommer Port Canaveral i Florida i 2003. Arkivfoto: Reuters / NTB scanpix
Missiler er igjen avfyrt mot destroyeren USS Mason, USS Nitze og USS Ponce fra et opprørskontrollert område i Jemen. Her er førstnevnte fotografert idet det ankommer Port Canaveral i Florida i 2003. Arkivfoto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det er nok en gang blitt skutt missiler mot flere amerikanske marinefartøy i Rødehavet. Ingen skal være skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere missiler har blitt skutt mot amerikanske destroyerne, men det er usikkert hvor mange, melder en talsmann for det amerikanske forsvaret.

Missilene ble skutt mot både USS Mason, USS Nitze og USS Ponce. Dette er tredje gang denne uken at missiler er skutt fra Jemen mot amerikanske marinefartøy i Rødehavet.

– Vi er klar over rapportene og vurderer situasjonen. Alle skipene og mannskapene våre er uskadde, sier en annen talsmann for forsvaret.

Etter flere angrep denne uken, svarte USA torsdag med å skyte mot tre radarstasjoner i det Houthi-kontrollerte området i Jemen.

Hvis det blir bekreftet at Jemens Houthi-milits står bak disse angrepene, vil det være den mest alvorlige hendelsen som involverer amerikanere i løpet av borgerkrigen i Jemen, som har ført til at mer enn 6,800 mennesker har blitt drept det siste året.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært