Clinton kaller epost-hackingen innbrudd

Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton i Seattle fredag. foto: Reuters / Lucy Nicholson / NTB scanpix
Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton i Seattle fredag. foto: Reuters / Lucy Nicholson / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Washington (NTB): Hillary Clintons kampanje sammenligner hackingen av epostene deres med Watergate-skandalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Donald Trump må fordømme denne ulovlige hackingen og Russland for deres forsøk på å blande seg inn i presidentvalget, skriver Clinton-kampanjen lørdag.

Clintons kampanjesjef John Podesta har fått mange av sine eposter lekket, og skyldte i forrige uke på Trump og Russland. Han har beskylder Trumps rådgiver Roger Stone for å ha et godt forhold til Julian Assange, grunnleggeren av WikiLeaks som fortsetter å pumpe ut Clinton-kampanjens eposter.

Clinton-kampanjen sammenligner hackingen med Watergate-skandalen for flere tiår siden, da fire menn brøt seg inn i Det demokratiske partiets hovedkvarter for å installere overvåkingssystemer.

– Vi er vitne til et nytt forsøk på å stjele private kampanje-dokumenter for å påvirke et presidentvalg. Men denne gangen er det ikke innbrudd i et arkivskap, men i folks eposter, heter det.

Over 10.000 eposter fra Clintons kampanje har blitt lekket, og WikiLeaks har lovet 50.000 totalt. Clinton-kampanjen har ikke bekreftet om epostene er autentiske. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært