Olympiatoppen vil skjerpe antidopingrutinene

Toppidrettssjef Tore Øvrebø og Olympiatoppen skal kvalitetssikre antidopingrutinene i norsk idrett.
Toppidrettssjef Tore Øvrebø og Olympiatoppen skal kvalitetssikre antidopingrutinene i norsk idrett. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Toppidrettssjef Tore Øvrebø mener Therese Johaug-saken viser at det er nødvendig å intensivere og forbedre rutinene i antidopingarbeidet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag kveld ble det besluttet at Olympiatoppen skal gjennomgå, kontrollere og kvalitetssikre særforbundenes rutiner knyttet til antidoping.

– Det er helt nødvendig å forsikre oss om at alle særforbund har gode nok kontrollmekanismer og rutiner i sitt antidopingarbeid, sier Øvrebø i en pressemelding.

Les også: – Det er doping

– Therese Johaugs situasjon understreker alvoret som ligger i å ha gode rutiner i antidopingarbeidet. Jeg tar ansvar for at dette arbeidet blir intensivert, både i Olympiatoppen og i særforbundene. Alt må nå gjøres for å hindre at flere norske toppidrettsutøvere havner i lignende situasjoner, tilføyer toppidrettssjefen.

Les også: Finnene er nådeløse mot Sundby og skiforbundet

Beslutningen ble tatt sammen med idrettspresident Tom Tvedt og generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund.

Det ble torsdag kjent at skistjernen Therese Johaug har testet positivt på det forbudte stoffet clostebol etter å ha brukt en sårkrem kjøpt i Italia.

SE VIDEO: Johaug: – Jeg er helt knust:

SE VIDEO: Antidoping Norge: – Ingenting som tyder på at dette har prestasjonsfremmende effekt: