– Flopper i Danmark, dominerer i Norge

Fredrik Semb Berge hadde et mislykket opphold i danske Brøndby. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Fredrik Semb Berge hadde et mislykket opphold i danske Brøndby. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB-Espen Hartvig): Talentspeider Stig Torbjørnsen mener mangelen på suksess for norske spillere i Danmark er et klart tegn hvor svakt nivået er i eliteserien. – Dansk vrakgods kommer til Norge og spiller sentrale roller, sier han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han kritiserte tirsdag kvaliteten hos de fleste norsk toppklubber. Han følger opp med å sammenligne kvaliteten i Norge og Danmark.

– Det er påfallende hvor mange norske spillere som har reist til Danmark de siste årene, floppet og kommet hjem igjen for å gjøre suksess i vår eliteserie, sier Torbjørnsen til NTB.

Han lister opp en lang rekke navn på nordmenn som han mener ikke har slått til i Danmark, men som nå er toneangivende i Norge, flere i toppklubber: Fredrik Semb Berge, Marcus Pedersen, Mustafa Abdellaoue og Johan Lædre Bjørdal er noen.

– Og så går det andre veien. Se bare hvor mange danske spillere som gjør det bra i Norge. Bare i Sarpsborg er det fire mann, og klubben ligger på fjerdeplass. En rekke av disse danskene i Norge er gitt bort fordi de er vraket og ikke får kontrakter i hjemlandet.

– Dette sier noe om nivået i Danmark, og det er et land vi kan og bør sammenligne oss med, sier Torbjørnsen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært