Norge og Romania med historisk samarbeidsavtale

Statsråd Elisabeth Vik Aspaker sier EØS-midlene skal i første rekke komme Romania til gode.
Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Statsråd Elisabeth Vik Aspaker sier EØS-midlene skal i første rekke komme Romania til gode. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Norge har satt av 502,5 millioner euro, om lag 4,5 milliarder kroner, til en rekke samarbeidsprogrammer med Romania de neste årene gjennom EØS-midler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Regjeringen har vært opptatt av å bruke EØS-midlene til å styrke innsatsen og samarbeidet for å skape økonomisk vekst og fremgang i Europa. Det får vi til gjennom denne avtalen, sier EØS/EU-minister Elisabeth Vik Aspaker (H).

Om lag 160 millioner euro er satt av til næringslivs-, forsknings- og energisamarbeid, opplyser Utenriksdepartementet.

– EØS-midlene skal i første rekke komme Romania til gode, men programmene gjennomføres i samarbeid med norske partnere. Dette er derfor en meget god invitasjon til for eksempel norske bedrifter som ønsker å gjøre seg kjent med nye markeder, sier Vik Aspaker.

I tillegg til næringslivs- og forskningssamarbeid inkluderer avtalen programmer om justis- og politisamarbeid, helse, kultur og tiltak for å bedre romfolks levekår.

– Programmet mot fattigdomsbekjempelse er på 70 millioner euro og skal særlig rettes inn mot romfolk. Men også i andre programmer øremerkes støtte til tiltak for romfolk, sier statsråden. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært