FN-rapport: Syria-sanksjonene rammer sivilbefolkningen

Sanksjonene USA og EU har innført mot Syria, rammer nødhjelpsarbeidet og sivilbefolkningen i landet, konkluderer en intern FN-rapport. Foto: Reuters / NTB scanpix
Sanksjonene USA og EU har innført mot Syria, rammer nødhjelpsarbeidet og sivilbefolkningen i landet, konkluderer en intern FN-rapport. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

New York (NTB): En intern FN-rapport slår fast at sanksjonene USA og EU har innført mot Syria, rammer sivilbefolkningen og nødhjelpsarbeidet i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nettavisen The Intercept har fått tilgang til den 40 sider lange rapporten, som har tittelen "Humanitarian Impact of Syria-related Unilateral Restrictive Measures".

Rapporten omtaler sanksjonene som «ett av de mest kompliserte og vidtrekkende sanksjonsregimet som noensinne er innført» mot noe land.

De amerikanske sanksjonene betegnes som særlig tøffe «når det gjelder leveranser av humanitærhjelp». Amerikansk UD tilbakeviser konklusjonene i FN-rapporten.

Sanksjonene mot syriske banker har i praksis gjort det umulig å overføre penger til landet på lovlig vis, konstaterer rapporten videre.

Som en følge av dette har det vokst fram et uoffisielt og uregulert system for pengeoverføringer, som ingen har innsyn i og som gjør det enklere for ytterliggående grupper som IS å finansiere sin virksomhet. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært