Næringslivet ber staten ta regningen for sikkerhetstiltak

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) og forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) mottok utvalgets utredning onsdag formiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) og forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) mottok utvalgets utredning onsdag formiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB) Både IKT-Norge og Næringslivets sikkerhetsråd er positive til forslagene fra sikkerhetsutvalget. Men staten må ta sin del av regningen for økte sikkerhetskrav, mener interesseorganisasjonene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det regjeringsutnevnte sikkerhetsutvalget har hatt som oppgave å se på hvordan dagens sikkerhetslov kan oppdateres så den henger med i trusselutviklingen og den digitale utviklingen som har skjedd siden loven ble vedtatt i 2001.

Utvalget la fram sine forslag onsdag, og får nå skryt av næringslivet.

– Det er bra at et regjeringsoppnevnt utvalg tar initiativ til å oppdatere sikkerhetsloven. Den er 15 år gammel, og tilfredsstiller ikke dagens behov, sier direktør i for internett og nye medier Torgeir Waterhouse i IKT-Norge, en interesseorganisasjon for norske IKT-bedrifter.

Han mener Norge trenger et framtidsrettet regelverk som tar høyde for teknologisk utvikling.

– Men staten må kompensere for spesielle samfunnssikkerhetskrav som private aktører blir pålagt – ut over det som finansieres av markedet, sier Waterhouse til NTB. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært