FARC-geriljaen prøver å overtale folket

Den colombianske presidenten Juan Manuel Santos til venstre og FARC-leder Timochenko tar hverandre i hendene etter de signerte avtalen, som senere ble nedstemt av befolkningen. Foto: John Vizcaino / NTB scanpix
Den colombianske presidenten Juan Manuel Santos til venstre og FARC-leder Timochenko tar hverandre i hendene etter de signerte avtalen, som senere ble nedstemt av befolkningen. Foto: John Vizcaino / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Bogota (NTB-AFP-AP): Geriljagruppen FARC jobber med å overtale det colombianske folket til å stemme ja til en ny fredsavtale mellom regjeringen og geriljagruppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FARC-leder Timoleon «Timochenko» Jimenez sier at de jobber de med å informere befolkningen om hva avtalen vil innebære. Håpet er at folk skal snu, etter at det opprinnelige forslaget ble nedstemt i en folkeavstemning i begynnelsen av måneden.

– Det var nesten bra at det skjedde, for nå kan vi rette opp i all tvilen. I tillegg jobber vi for å få den store andelen på 63 prosent som ikke stemte til å engasjere seg, sa Timochenko i et radiointervju onsdag.

Det kom som en overraskelse på både president Juan Manuel Santos og geriljagruppen at befolkningen stemte imot fredsavtalen. De to partene hadde signert avtalen dager før folkeavstemningen.

– Vi vil høre alle sider, og jobber hardt med å finne løsninger. Vi tror at det snart vil være noe nytt å melde, fortsatte FARC-lederen.

Mange stemte nei til avtalen fordi de følte geriljagruppen ikke ville få den straffen de fortjente. I intervjuet virket lederen lite interessert i å endre på den delen av avtalen som lar gruppen få ta del i landets politiske liv. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært