Skumle klovner med slagvåpen var unge gutter

Bodø 20161011. To unge gutter iført klovnemaske har skremt flere i Rønvik i Bodø tirsdag kveld. Foto: Politiet / NTB scanpix
Bodø 20161011. To unge gutter iført klovnemaske har skremt flere i Rønvik i Bodø tirsdag kveld. Foto: Politiet / NTB scanpix Foto: Politiet / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre klovner med slagvåpen skremte flere personer på Romerike og i Bodø tirsdag kveld. Alle tre viste seg å være unge gutter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ungdom med klovnemasker skremte folk mange steder i landet tirsdag kveld. Både på Romerike, i Bodø og i Møre og Romsdal ble politiet varslet om skremmende klovner.

Klokken 21.30 opplyste politiet i Salten at de var på utkikk etter to personer med klovnemaske som hadde skremt flere personer i Bodø.

– Det var noen ungdommer som var på vei hjem fra konfirmasjonsundervisning i Rønvik-området, da det dukket opp to personer iført klovnemasker og dressjakke, og som hadde båret med seg kjepper eller balltre. De hadde skremt ungdommene skikkelig, sier operasjonsleder Espen Fagervoll, til Avisa Nordland.

Klokken 22.15 opplyser politiet at to unge gutter har meldt seg.

– De har forstått at dette ikke var lurt. De hadde paraply og lekesverd, tvitrer politiet.

Skummel klovn

Tidligere på kvelden var en skummel klovn på ferde på Romerike. Ved 20.40-tiden meldte politiet at en person med klovnemaske slo etter en bil med et slagvåpen. Hendelsen fant sted like ved Auli barneskole i Nes kommune.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Innringer til oss satt bak rattet med to barn i bilen da det dukket opp en mann i klovnemaske i grøfta. Han skal ha hatt et balltre eller noe lignende i hånden og løpt etter bilen, opplyser operasjonsleder Patrick Solberg i Øst politidistrikt til Romerikes Blad.

Dette viste seg å være en 14 år gammel gutt, med en hockeykølle.

Kontakter foreldrene

– Vi dro til stedet og har anholdt en gutt som er født i 2002. Han og fire kamerater gjorde dette sammen. De fire andre sto og så på, mens de filmet stuntet, sier Solberg, til TV 2.

Politiet vil ta kontakt med guttenes foreldre før de gjør mer i saken.

Politiet i Møre og Romsdal melder sent tirsdag kveld om jenter som ble plaget av ungdom som var utkledd som klovn ved en bensinstasjon.

Mye kan tyde på at personene har latt seg inspirere av de mange «klovnene» som skremmer folk i USA. De siste ukene har det strømmet inn meldinger om angivelige overfall fra klovner i hele USA.

Britisk politi advarte mandag folk mot å kle seg ut som klovner etter at det var meldt om flere hendelser.