Samsung-skandalen: – Telefonen sprutet røyk

Se video i vinduet over.

Det som skulle bli Samsung sin storsatsing har endt i røyk. Nå stanser Samsung all produksjon av skandale-telefonen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samsungs aksjekurs raste 8 prosent tirsdag etter at selskapet stanset alt salg av smarttelefonen Galaxy Note 7 av sikkerhetsgrunner. Nå har selskapet stoppet all produksjon av skandale-telefonen.

«Ettersom vår høyeste prioritet er forbrukernes sikkerhet, har vi kommet fram til en endelig beslutning om at stanse produksjonen av Galaxy Note 7», heter det i en kunngjøring fra Samsung tirsdag.

Etter lanseringen av Samsung Galaxy Note 7 2. august har telefonen blitt en eneste stor hodepine for det sørkoreanske selskapet.

2. september kom første tilbakekalling fra Samsung.1. oktober gjenopptok Samsung salget i Sør-Korea og uttalte at problemet skulle være fikset.

Senere er det også oppdaget en feil med telefonene som er gitt ut til kundene etter tilbakekallelsen, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg.

– I full røyk

Dee Decasa fra Hawaii leverte inn sin brannfarlige Galaxy Note 7, telefonen hun fikk i erstatning var ikke noe bedre. Foto: Audrey Mcavoy / AP
Dee Decasa fra Hawaii leverte inn sin brannfarlige Galaxy Note 7, telefonen hun fikk i erstatning var ikke noe bedre. Foto: Audrey Mcavoy / AP

En av de som har opplevd telefonens brannfare er Dee Decasa fra Hawaii.

– Det kom ikke bare røyk fra telefonen, den sprutet røyk, forteller Mel Decasa, ektemannen til Dee, til TV-kanalen Khon.

Decasa skulle sjekke e-posten sin da telefonen begynte å ryke. Hun sammenlikner situasjonen som «da en liten kinaputt er i ferd med å gå av».

– Vi har vært i kontakt med Dacasa for å forsikre dem om at vi gjør alt vi kan for å hjelpe dem, skriver en talsperson for Samsung til TV-kanalen.

I forrige uke måtte et Soutwest Airlines fly evakueres da Galaxy Note 7-telefon begynte å ryke.

– Verst tenkelige scenario

– Dette er det verste scenarioet for Samsung, sier Jan Dawson, sjefanalytiker i Jackdaw Research, ifølge NTB.

Marerittet er at kundene vil bruke erstatningen de får for sine Galaxy Note-modeller til å kjøpe Appels nyeste modell iPhone7, ifølge Greg Roh ved HMC Investment Securities.

– Hvis det skjer én gang, kan det regnes som en feil. Men for Samsung skjedde det samme to ganger med den samme modellen, så det kommer til å bli et betydelig fall i forbrukernes tillit, sier han.

Rast på aksjemarkedet

Samsung er verdens største produsent av smarttelefoner, og fallet i selskapets aksjekurs dro børsen i Sør-Koreas hovedstad Seoul ned med 1,2 prosent, ifølge NTB.

Fallet kom etter at mobilgiganten varslet produksjonsstopp og tilbakekalte de 2,5 millioner solgte telefonene etter klager på at batteriet har eksplodert eller tatt fyr.

Oppfordrer til å slå av telefonen

Samsung nå sett seg nødt til at alle kundene av telefonen slår den av.

09. september gikk SAS og Norwegian til skrittet at de forbyr bruk av telefonen om bord på fly.

Telefonen skulle egentlig lanseres i Norge i høst, men rakk ikke å komme i salg før problemene oppsto i andre deler av verden.

Les saken: Samsung bekrefter stopp av salg av toppmodellen

Se video av Samsung-telefonen som ryker på en Burger King-restaurant i den sørkoreanske byen Icheon:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært