Britisk politi advarer mot «drapsklovner»

London (NTB-DPA): Britisk politi advarer landets befolkning mot å kle seg ut som klovner i det offentlige rom. Begrunnelsen er at det i USA den siste tiden har blitt meldt om en rekke tilfeller av «drapsklovner» som har skremt vettet av folk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politidistriktet Thames Valley, som dekker et stort område vest i London, kunne mandag opplyse om at det i løpet av helgen ble registrert 14 hendelser «der folk hadde meldt fra om at de var blitt truet eller skremt av andre som var utkledd som klovner».

– Handlingene deres kan forårsake frykt og angst hos andre. Dette kan bli oppfattet som skremmende og truende, og kan føre til pågripelser og kriminelt rulleblad, advarer politiinspektør Andy Boyd i en uttalelse.

I et tilfelle skal en mann ha kledd seg ut som en klovn, og med en kniv i en hånd skal han ha fulgt etter fire barn på vei til en skole i byen Chester-Le-Street sør for Newcastle fredag. Barna ble svært opprørt og skremt, heter det i en melding fra det lokale politiet i fylket Durham.

– Vi tror dette er del av den store bølgen som nå herjer i USA, heter det i en melding fra Durham-politiet.

– Politiet gransker flere brukerkontoer i sosiale medier som er dedikert til dette drapsklovn-hysteriet, heter det videre i meldingen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært