– Praktisk talt umulig å fjerne Trump

Det er bare i teorien tenkelig at Donald Trump kan fjernes som presidentkandidat for Republikanerne, fastslår eksperter. Foto: Mike Segar/ Reuters / NTB scanpix
Det er bare i teorien tenkelig at Donald Trump kan fjernes som presidentkandidat for Republikanerne, fastslår eksperter. Foto: Mike Segar/ Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Bare hvis Donald Trump frivillig frasier seg presidentkandidaturet er det mulig å erstatte ham med en annen kandidat, slår eksperter fast i kjølvannet av de siste skandalene rundt den republikanske presidentkandidaten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spørsmålet blir stilt oftere og oftere: Kan Trump overleve dette? Henvisningen er de siste avsløringene om hans mange og nedsettende kommentarer om kvinner han kom med i 2005, og bølgen av sentrale republikanere som trekker sin støtte og rett ut oppfordrer ham til å trekke seg.

ABC News har snakket med eksperter som sier at det formelt og teknisk er mulig å fjerne Trump mindre enn en måned før valgdagen.

– Men i praksis er det umulig, sier Randy Evans, som sitter i komiteen som fastsetter reglene for håndtering av nominasjoner til presidentkandidatur i det republikanske partiet.

Trump har gjort det klart at han akter å stå løpet ut til tross for den massive motstanden internt i eget parti.

Så selv om republikanernes nasjonalkomité skulle prøve å få Trump fjernet, vil det sannsynligvis mislykkes.

– Det har aldri skjedd før, og vil ikke skje denne gangen heller. Nasjonalkomiteen kan ikke fjerne en lovlig valgt kandidat. sier Jan Baran, som er ekspert på USAs valglover.

En ytterligere kompliserende faktor er at mange amerikanske stater har frister på mellom 60 og 90 dager for å nominere kandidater til valg. Det er kun 30 dager til presidentvalget.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært