Analytikere: Færre russiske angrep rammer IS

Et russisk Sukhoi Su-24-fly tar av i Syria. Foto: Handout / Reuters / NTB scanpix
Et russisk Sukhoi Su-24-fly tar av i Syria. Foto: Handout / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

London (NTB-AFP): Stadig færre av de russiske luftangrepene i Syria rammer ekstremistgruppa IS, ifølge en analyse som ble lagt fram søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Resultatene tolkes som at Moskva prioriterer å hjelpe president Bashar al-Assads regime høyere enn å bekjempe den ekstreme islamistgruppa.

I første kvartal 2016 var 26 prosent av de russiske angrepene rettet mot IS, ifølge den uavhengige britiske analysegruppa IHS Conflict Monitor. I andre kvartal var andelen nede i 22 prosent, mens i tredje kvartal var bare 17 prosent av angrepene rettet mot IS.

– Forrige september sa president Vladimir Putin at Russlands oppdrag var å ta opp kampen mot internasjonal terrorisme og spesielt IS, sier Aleks Koktsjarov, sjefanalytiker for Russland hos IHS.

– Våre data tyder på at det ikke er tilfellet. Russlands hovedprioritet er å sørge for militær støtte til Assad-regimet og, mest sannsynlig, endre Syria-krigen fra en konflikt med mange parter til en topartskonflikt mellom den syriske regjeringen og jihadistgrupper som IS, sier han.

Formålet er å svekke mulighetene for internasjonal støtte til opposisjonen i Syria, mener han. (©NTB)