Analytikere: Færre russiske angrep rammer IS

Et russisk Sukhoi Su-24-fly tar av i Syria. Foto: Handout / Reuters / NTB scanpix
Et russisk Sukhoi Su-24-fly tar av i Syria. Foto: Handout / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

London (NTB-AFP): Stadig færre av de russiske luftangrepene i Syria rammer ekstremistgruppa IS, ifølge en analyse som ble lagt fram søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Resultatene tolkes som at Moskva prioriterer å hjelpe president Bashar al-Assads regime høyere enn å bekjempe den ekstreme islamistgruppa.

I første kvartal 2016 var 26 prosent av de russiske angrepene rettet mot IS, ifølge den uavhengige britiske analysegruppa IHS Conflict Monitor. I andre kvartal var andelen nede i 22 prosent, mens i tredje kvartal var bare 17 prosent av angrepene rettet mot IS.

– Forrige september sa president Vladimir Putin at Russlands oppdrag var å ta opp kampen mot internasjonal terrorisme og spesielt IS, sier Aleks Koktsjarov, sjefanalytiker for Russland hos IHS.

– Våre data tyder på at det ikke er tilfellet. Russlands hovedprioritet er å sørge for militær støtte til Assad-regimet og, mest sannsynlig, endre Syria-krigen fra en konflikt med mange parter til en topartskonflikt mellom den syriske regjeringen og jihadistgrupper som IS, sier han.

Formålet er å svekke mulighetene for internasjonal støtte til opposisjonen i Syria, mener han. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært