Fare for rekordoversvømmelser i North Carolina

Innbyggere i et nabolag i Charleston i South Carolina returnerer til huset sitt etter at orkanen Matthew førte med seg oversvømmelser. Nå ventes det rekordoversvømmelser i North Carolina. Foto: Jonathan Drake / Reuters / NTB scanpix.
Innbyggere i et nabolag i Charleston i South Carolina returnerer til huset sitt etter at orkanen Matthew førte med seg oversvømmelser. Nå ventes det rekordoversvømmelser i North Carolina. Foto: Jonathan Drake / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Uværet Matthew beveger seg fortsatt langs USAs østkyst. Selv om orkanen er kraftig nedgradert kan den fortsatt føre til livsfarlige og rekordstore oversvømmelser i North Carolina, advarer myndighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

North Carolina er den siste delstaten Matthew er innom før det er ventet at den vil forsvinne ut over havet. Til nå har orkanen tatt livet av minst ti personer i USA, og landets orkansenter NHC advarer om at faren ikke er over.

– Regnet fører til rekordstore og livsfarlige oversvømmelser i deler av North Carolina, skriver NHC.

Myndighetene har fått meldinger om flere oversvømte boliger, næringslokaler og veier i byen Raleigh.

Flere hundre personer døde da Matthew raste over Haiti tidligere i uken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært