Over 140 drept i luftangrep mot begravelse i Jemen

Angrepet rammet et samfunnshus hvor sørgende var samlet i forbindelse med en begravelse. Foto: Khaled Abdullah / Reuters / NTB scanpix.
Angrepet rammet et samfunnshus hvor sørgende var samlet i forbindelse med en begravelse. Foto: Khaled Abdullah / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Minst 140 personer er drept og mange flere er skadd i et luftangrep som rammet en begravelse i den jemenittiske hovedstaden Sanaa lørdag, opplyser FN.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saudi-Arabia opplyser søndag at koalisjonen «umiddelbart starter en gransking av angrepet». Blant andre skal amerikanske eksperter bidra i arbeidet.

Minst 140 personer er drept og 525 mennesker er såret i angrepet som rammet Sanaa, opplyser FNs nødhjelpskoordinator i landet, Jamie McGoldrick.

– Jeg er sjokkert og opprørt over angrepet. Denne volden mot sivile i Jemen må stanses, sier McGoldrick.

Angrepet traff et samfunnshus i hovedstaden hvor de sørgende hadde samlet seg i forbindelse med begravelsen til sjeik Ali-al-Rawishan. Han er far til innenriksminister Galal al-Rawishan, en alliert av Houthi-bevegelsen og landets tidligere president Ali Abdullah Saleh, som kjemper mot president Abd-Rabbu Mansour Hadis styrker.

Ifølge anonyme sikkerhetstjenestemenn og ansatte i helsetjenesten tilhører flere av de sårede Houthi-bevegelsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært