Lewandowski-show senket Hareides menn

Robert Lewandowski ble dagens mann for Polen i kampen mot Danmark lørdag. Foto: Agencja Gazeta / Reuters / NTB scanpix
Robert Lewandowski ble dagens mann for Polen i kampen mot Danmark lørdag. Foto: Agencja Gazeta / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Warszawa (NTB): Robert Lewandowski sørget egenhendig for å sende Åge Hareides Danmark hjem fra Warszawa med null poeng. Bayern München-stjernen slo til med hattrick da Polen vant 3-2.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi ga vekk for mange sjanser til Polen, noe jeg ergrer meg over. Skal man oppsummere, var det vel kun Robert Lewandowski som var forskjellen på Polen og Danmark i denne kampen, sa Hareide etter kampen, ifølge Ritzau.

Lewandowski scoret etter 20, 36 og 48 minutters spill, før Kamil Glik scoret selvmål minuttet etter 3-0-scoringen. Yussuf Poulsen reduserte til 2-3 i det 69. minutt, men Danmark maktet ikke å komme tilbake til 3-3. Dermed endte det med et knepent nederlag for landslagssjef Åge Hareide og hans utvalgte.

Montenegro topper gruppe E med fire poeng etter 5-0-seieren mot Kasakhstan tidligere lørdag, mens Romania og Polen følger på plassene bak. Begge har samme antall poeng, men svakere målforskjell enn montenegrinerne. Romania slo til med 5-0-seier i bortekampen mot Armenia. Tabellfirer Danmark har tre poeng.

Danmark åpnet friskt i den polske hovedstaden, men Viktor Fischers avslutning fra god posisjon i det ellevte minutt suste utenfor mål. Etter ti minutter kom hjemmelaget til sin første store mulighet. Arkadiusz Milik fikk hodet på et innlegg, men headingen fra kloss hold ble slått vekk av en årvåken Kasper Schmeichel i det danske buret.

Ti minutter etter måtte Leicester-keeperen hente dagens første ball ut av nettet. Robert Lewandowski gjorde ingen feil da han sendte ballen i mål fra kloss hold, via Schmeichels arm. Kamil Grosicki bidro med et flott innlegg fra venstrekanten i forkant. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden